"ORAJÄRVI", Pello puh. 0400931139
ORAJÄRVEN KYLÄSEURA RY päivitetty 8.6.2016.
Orajärvi luonnon keskelläOrajärvi kuvinaOrajärven kylä/TAPAHTUMATVanhoja kuviaOrajärven tapahtuma kuvia Lappiin edullisesti KYLÄTALON VUOKRAUSORAJÄRVEN KYLÄTALOLTA KUVAT Galleria (suuret kuvat tuplaklikkaus)Yhteystiedot
Orajärvi
Rantakota
Moottorikelkkaura
Hiihtoreitti
Patikkareitti
Uimaranta
Murtomaahihtoladut, valaistulatu
Laskettelemaan lähialueille
Lasten ja nuorten harrastepuisto
Hiihtoreitti

            
             Kuva Orankilaen laavun kohdalta              Iloiset Meän Hihdon hihtäjät 2010
Kuvat :M-L Satta

Orajärvi-Naamijoki Väylänvarsi,  kuva hiihtoreitistön varrelta 2010 Meän hihdosta,
lähtö oli Ruotsin Jarhoisista kiertäen Orankilaen kautta, matkaa tuli 25 km.
Retkihiihtoa harrastava voi lähteä myös Orajärveltä, reitin varrella on useita levähtämispaikkoja,
laavuinen makkaranpaistomahdollisuuksineen.

Hiihtoreitistön karttaan

http://www.infokartta.fi/pello/

   


Paikka on toiminut Meän Hihdon mehutuspaikkana vuodesta 2009 -2013.

Tervehdys Lumiladuilta!

Orajärven Kylätalolla on oma 1,8 km mittainen muutamia mäkiosuuksia sisältävä laturinki, joka kesällä on käytettävissä pururatana. Kevään hiihtokisoja varten avataan myös lapsille ja iäkkäille sopiva tasainen 750 m latu. Orajärveltä lähtee tasainen latuosuus 5 km päähän Teikokodalle sekä noin 10 km päähän Naamivaaran kodalle (Orankilaki). Reitti jatkaa Orangin tien varteen Naamijoen lähelle, missä on parkkipaikka, kota ja infotaulu. Orajärvi-Teikokota lenkkiä on ihasteltu hienona sunnuntai-hiihtoreittinä, jossa voi varsinkin komealla suo-osuudella saada väriä kasvoihin kun aurinko on näkösällä. Teikokodalla on tulistelu ja eväiden syönti vaivatonta hyvin hoidetuissa tiloissa.

 
Latuavustukset
 
Orajärven Kyläseura osallistuu hiihtoreitin auki pitämiseen yhteisellä latukalustolla Jokivartisten Kyläseuran kanssa.

Latukonekustannukset on jaettu kahden kyläseuran kesken. Kunta antaa pienen rahallisen avustuksen   vuosittain mutta se ei yksin riitä kattamaan latujen   aukipidosta aiheutuvia kuluja. Niinpä  Orajärven     Kyläseura esittääkin nyt vetoomuksen sekä yksityisille kuin yrityksillekkin, että myös sen latukustannuksiin saataisiin tukea, jotta hyvä latuverkosto saataisiin    säilytettyä jatkossa myös Orajärven päässä.          


Latuavustuksia voi siis osoittaa Orajärven Kyläseura ry:n tilille 564309-555824. Viestiin voi lisätä maininnan latuavustus.

     
 
Latukonetoiminta

Latukoneen liikkumista voi seurata Jokivartisten Kyläseuran http://www.jokivartiset.com –sivuston murtomaa-osiosta. Sivuston tietoja lainatakseni latuverkostosta löytyvät esimerkiksi Uramon lenkki, Karttulanmaan haara, Orajärvi, Jarhoinen, Väylänpää sekä Kamalin erämaareitti. Latukoneajossa olevat henkilöt löytyy Jokivartisten sivulta ja kyseisiltä henkilöiltä saa myös vastauksia latua koskeviin kysymyksiin.


  

Voiko ilma tästä enää parantua. Hiihtäjiä onni suosi suurenmoisella ilmalla  ja mehu maistui puolenmatkan mehutuspaikalla.
(Kuvat M-L Satta.Kuviin saatu suostumus osanottajilta.)

Lisää kuvia ladun varrelta löytyy esim. alapalkista otsakkeen Orajärven tapahtuma kuvia  kohdasta.

Orajärvi luonnon keskelläOrajärvi kuvinaOrajärven kylä/TAPAHTUMATVanhoja kuviaOrajärven tapahtuma kuvia Lappiin edullisesti KYLÄTALON VUOKRAUSORAJÄRVEN KYLÄTALOLTA KUVAT Galleria (suuret kuvat tuplaklikkaus)Yhteystiedot
Orajärven Kyläseura ry. 0400 931139